Printre ingredientele regăsite în compoziția Cebraoptim se numără și Centella asiatică, o plantă ce a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina chinezească tradițională, dar și în cea ayuvedică. Ulterior, ea a început să fie populară și în Occident, grație proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului, iar acum se găsește chiar și în Cebraoptim.

Cunoscută sub numele de Gotu Kola, în Orient, proprietățile miraculoase ale acesteia sunt cunoscute încă de acum aproape 3.000 de ani, întrucât se remarcă prin proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene.

Centella asiatic este recomandată pentru a trata chiar și hemoroizii, entorsele, dermatita și celulita. Ba mai mult, specialiștii în medicină naturopată o recomandă persoanelor care suferă de ulcer, anemie, bronșită, hipertensiune arterială și dizenterie.

Grație proprietățiii de produce fibre de colagen și elastină, această plantă este recomandată pentru a vindeca arsurile și rănile, reduce aspecul ridurilor și al vergeturilor și, ba mai mult, tratează ulcerele.

Chantella asiatică este benefică și asupra părului și unghiilor, fiind recomandată pentru a trata mătreața. Aplicată pe unghii, ea le întărește și le face mai puternice.

Centella asiatică este responsabilă pentru prevenirea îmbătrânirii celulare și pentru stimularea producției de colagen, combate infecțiile bucale, precum aftele și, ba mai mult, tratează petele, abcesele, dar și infecțiile oculare. Este indicată, de asemenea, și pentru detoxifierea organismului, întrucât elimină toxinele și substanțele nocive din corp.

Printre afecțiunile tratate de Centella asiastică se numără exczemele, psoriazisul, infecțiile respiratorii, dar și răcelile, hepatita, oboseala, febra ori astmul. Unii specialiști susțin, însă, că ar fi eficientă și pentru tratarea cancerului, tulburărilor circulatorii ori a pierderilor de memorie.

Articol citit de 488 persoane