Foarte popular pentru aroma lor distinctiva, semințele de chimen sunt în mod obișnuit ingrediente în Africa de Nord, Orientul Mijlociu, bucătăria occidentală, chineză, indiană, cubanez și mexicana. Condimentul este nativ pentru regiunea Orientului Mijlociu-Asia de Est, și astăzi, cultivate peste tot în lume pentru semințele sale plăcut aromate.

Semințe de chimion conțin numeroase fito-chimice care sunt cunoscute a avea proprietăți antioxidante, carminative si anti-gaze la stomac. Semintele sunt o sursa excelenta de fibre dietetice.

Principiile active din chimionul pot imbunatati mobilitatea intestinului si ajuta la digestie prin creșterea secreției de enzime gastro-intestinale.

Condimentul este o sursa excelenta de minerale cum ar fi fier, cupru, calciu, potasiu, mangan, seleniu, zinc și magneziu. Cuprul este necesar pentru producerea de celule roșii din sânge. Fierul este necesar pentru formarea celulelor roșii din sânge. Zincul este un co-factor in multe enzime care regleaza cresterea si dezvoltarea, digestia si sinteza acizilor nucleici. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Manganul este folosit de corp ca si un co-factor pentru enzima puternic anti-oxidant, superoxid dismutază.

Acesta conține, de asemenea, cantități foarte bune de vitamine din complexul B, cum ar fi alte vitamine antioxidante vitale, cum ar fi vitamina E tiamina, vitamina B-6, niacina, riboflavina, și, vitamina A și vitamina C.

Semintele sunt, de asemenea, o sursa bogata de multe fenolici flavonoizi, anti-oxidanți, cum ar fi caroteni, Zea-xanthin și luteina.

Articol citit de 6866 persoane