Delicioasele fructe de smochina sunt unele dintre cele mai populare fructe si se bucura de acest respect inca din cele mai vechi timpuri. Smochina este bogata în surse naturale de sănătate cum ar fii fito-nutrienți, antioxidanți și vitamine. Smochinele uscate, într-adevăr, sunt surse foarte concentrate de minerale și vitamine.

Botanic, smochinele fac parte din familia dud (Moraceae). Denumire științifică: Ficus carica.

Smochinele sunt scăzute în calorii. 100 g fructe proaspete detin doar 74 de calorii. Cu toate acestea, ele conțin fibre solubile dietetice, minerale, vitamine si pigmenti anti-oxidanți care contribuie foarte mult la o sanatate optima.

Smochinele uscate sunt o sursa excelenta de minerale, vitamine și antioxidanți. De fapt, smochinele uscate posedă concentrații mai mari de energie, minerale și vitamine. 100 g smochine uscate furnizează 249 de calorii.

Smochinele proaspete, în special cele de culoare neagră, sunt bogate în fenolici poli-flavonoidici, anti-oxidanți, cum ar fi carotenoide, luteina, taninuri, acid clorogenic, etc. Valoarea lor anti-oxidanta este comparabila cu cea de mere la 3200 umol / 100g.

In plus, smochinele proaspete contin niveluri adecvate ale unora dintre vitaminele anti-oxidante cum ar fi vitamina A, E și K. În total acești compuși fitochimici din fructe ajuta oxigenul sa circule și, prin urmare, să protejeze de cancer, diabet, boli degenerative și infecții.

Mai mult, studiile de cercetare sugerează că acidul clorogenic din smochine ajuta sa scada niveluri mai mici de zahăr din sânge și a nivelurilor de glucoza din sange de control in diabetul zaharat de tip II (debut pentru adulți).

Smochinele proaspete, precum și cele uscate conțin niveluri bune de grupa B-complex de vitamine, cum ar fi niacina, piridoxina, folati și acid pantotenic. Aceste funcții vitamine sunt cofactori pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.

Smochinele uscate sunt o sursa excelenta de minerale, cum ar fi calciu, cupru, potasiu, mangan, fier, seleniu și zinc. 100 g de smochine uscate conțin 680 mg de potasiu, 162 mg de calciu, și 2,03 mg de fier. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Cuprul este necesar în producția de celule roșii din sânge. Fierul este esential pentru formarea celulelor roșii din sânge, precum și pentru oxidarea celulară.

Smochine, proaspete

(50.00 grame) Calorii: 37 / DZR

  • fibre 6%

  • vitamina B 64%

  • cupru 3%

  • mangan 3%

  • potasiu 3%

  • acid pantotenic 3%

Articol citit de 7625 persoane