Extractul de vanilie se face prin dizolvarea boabei de vanilie în alcool pentru a crea un lichid de culoare închisă cu puternicul parfum de vanilie naturala. Toate extractele de vanilie sunt bogate în alcool, dar alcoolul se evaporă când este expus la temperaturi ridicate, cum ar fi în timpul coacerii. În timp ce pot mirosi similar, extractul de vanilie nu este același lucru cu aroma de vanilie artificială, care se face cu o substanță chimică extrasă din gudron de cărbune și lemne. Extractul de vanilie are degustare mai bogată și poate oferi beneficii pentru sănătate contrar versiunii artificiale.

Boabele de vanilie sunt unele dintre cele mai scumpe condimente de bază non-caustice utilizate mai ales ca agent de aromă în gamă largă de băuturi dulci și produse de patiserie.

Extractul de vanilie este în principal format din zaharuri simple și complexe, uleiuri esențiale, vitamine și minerale.

Componenta chimică în pastai este vanilină. Păstăile de asemenea se compun din numeroase urme de alți compuși, cum ar fi eugenol, acidul caproic, fenoli, fenol eter, alcooli, compuși carbonilici, acizi, ester, lactone, alifatici și aromatici și carbohidrați vitispirani.

Mayașii antici credeau că adăugarea de vanilie în băuturi ar da efecte afrodisiace. Nici un studiu modern de cercetare, cu toate acestea, nu stabilește rolul său în tratamentul disfuncțiilor sexuale.

Extractul său conține cantități mici de grupe B-complex de vitamine, cum ar fi niacina, acid pantotenic, tiamina, riboflavina si vitamina B-6. Aceste vitamine ajuta la sinteza de enzime, functionarea sistemului nervos si reglarea metabolismului.

Acest condiment condiment conține, de asemenea, mici urme de minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier și zinc. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

Articol citit de 6286 persoane