Dulce, ușoară, ceapa arpagic aromate sunt verdeață proaspătă de top din familia ceapa de legume bulb. Frunzele sale rigide, tubulare, tubulare par a fi similare cu cea de ceapa, dar mai mici în diametru, și apar oarecum ca iarba de la o distanță.

Arpagic sunt foarte scăzute în calorii; 100 g de frunze proaspete oferi doar 30 de calorii. Cu toate acestea, ele conțin mai multe demn de remarcat flavonoidice anti-oxidanți, fibre vegetale, minerale si vitamine, care s-au dovedit beneficiile pentru sanatate.

La fel ca în ceapa verde, ele conțin prea multe fibre dietetice derivate din plante decât membrii Allium colegi, cum ar fi ceapa, ceapă eșalotă, praz ... etc. 100 g frunze proaspete furniza 2,5 g sau 7% din nivelurile de consum zilnic recomandat de fibre.

La fel ca și în alți membri Allium, arpagic le posedă tio-sulfinites anti-oxidanți. Tio-sufinites cum ar fi disulfura de dialil, trisulfură dialil și alil propil bisulfura convertit la alicinei prin reacția enzimatică când frunzele perturbate (sfărâmare, tăiere, etc.). Studiile de laborator arata ca alicina reduce productia de colesterol prin inhibarea enzimei HMG-CoA în celulele hepatice. În plus, de asemenea, sa constatat că au activități anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice.

In plus, alicina scade, de asemenea, rigiditatea vaselor de sange prin eliberarea compus vasodilatator, oxidul de azot (NO); și, prin urmare, ajuta la reducerea tensiunii arteriale totale. De asemenea, blochează formarea de cheag de trombocite, pe lângă faptul că fibrinolitic (cheag de îndepărtare a) acțiunea în vasele de sânge. Toate în toate, alicina ajută la scăderea riscului global de boala coronariana (CAD), boli vasculare periferice (PVD) și accidentul vascular cerebral.

Arpagicul cuprind în mod surprinzător mai mult de vitamina A decat orice alte legume membru de familie Allium. 100 g de frunze proaspete contin 4353 UI de vitamina-A sau 145% din nivelurile recomandate de zi cu zi. In plus, frunzele sale verzi contin alti antioxidanti in flavonoizi fenolici, cum ar fi caroteni, Zea-xanthin și luteina. Împreună, acești compuși oferă protecție uman de plămân și cavității orale de cancer.

Contin asemenea alte vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C și K, de fapt; arpagic sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina K, comparativ mai mult decât cea a în arpagic. 100 g de verdeață proaspătă furnizează 212,7 pg sau aproximativ 177% din aportul zilnic recomandat de aceasta vitamina. Studiile stiintifice sugereaza ca vitamina K are un rol potential in domeniul sanatatii oaselor, prin promovarea osteotrophic (formarea oaselor și întărirea) activității. niveluri adecvate de vitamina K in dieta ajuta limitarea daunelor neuronale in creier; astfel, a stabilit un rol în tratamentul bolii Alzheimer.

Arpagicul proaspat au surse bogate de folați. 100 g frunze furnizează 105 pg sau 26% din DRI folați. Acidul folic este esential pentru sinteza ADN-ului si a diviziunii celulare. nivelurile de acid folic adecvate in dieta in timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la nou-născuți.

Mai mult, frunzele sunt ambalate cu alte vitamine din complexul B, precum și unele minerale esențiale, cum ar fi cupru, fier, mangan, zinc și calciu. Verzii cu frunze verzi contin mai multe vitamine vitale, cum ar fi piridoxină, acid pantotenic, niacina, riboflavina, și tiamina în proporții sănătoase.

Articol citit de 5305 persoane