Afinul este un arbust cu flori, care produce fructe de padure, care sunt colorate cu albastru spre violet cunoscute sub numele de afine.

Afinele sunt mici, în jur de 5-16 milimetri (0.2-0.6 inch) în diametru, și au o coroană evazata la sfârșitul anului.

Ele sunt de culoare verde la început, apoi se schimba în albastru-violet așa cum se coc.

Fitonutrienti afine:

  • antociani

  • Malvine

  • delphinidins

  • pelargonidin

  • cyanidin

  • peonidin

  • acizi hydroxycinnamic

  • acizi cafeic

  • acizi ferulic

  • acizi cumaric

  • acizi hidroxibenzoic

  • acizi galici

  • acizi protocatechuic

  • flavonoizi

  • kaempherol

  • quercetină

  • miricetin

  • Alte fitonutrienti legate de fenol

  • pterostilbene

  • resveratrol


Practic, toti fitonutrientii amintiti mai sus funcționeaza atât ca antioxidanți dar și ca și compuși anti-inflamatorii in organism, iar acestea sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile de sanatate bine documentate pe care le primim de la un consum regulat de afine.

În timp ce apar aproape exclusiv sub forma unor studii de laborator pe celule umane sau studii pe animale de laborator, un procent tot mai mare de cercetare de afine este axat pe beneficiile anti-cancer. Tipuri de cancer deja studiate în ceea ce privește aportul de afine includ cancerul de san, cancerul de colon, cancerul esofagian si cancere ale intestinului subțire. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele studiilor efectuate la om pe scară largă cu privire la capacitatea potențială a aportului de afine la un risc mai mic de aceste tipuri de cancer.

Afinele, în stare proaspătă

148.00 grame

Calorii: 84 de vitamina K 32% mangan de 25% vitamina C19% fibre de 14% cupru 9%

Articol citit de 7709 persoane