Dudele sunt fructele de dud (Morus), legate de smochine și breadfruit.

Duzii sunt cultivati în mod tradițional pentru frunzele lor, mai ales în Asia și America de Nord, deoarece acestea sunt singurele produse alimentare ce pot mânca viermii de mătase.

Fiecare portie de dude, oferă, de asemenea, 2,4 grame de fibre dietetice, care este de 10 la suta din aportul de fibre recomandat pentru femei si 6 la suta pentru barbati. Aceasta fibra ofera o serie de beneficii pentru sănătate: îmbunătățește controlul organismului dumneavoastră asupra nivelului de zahăr din sânge, se umfla in stomac dupa mese pentru a promova un sentiment de plenitudine, și atenueaza scaun pentru a ajuta la combaterea constipatiei.

Dudele beneficiază și de sănătate prin creșterea aportului de fier. O ceașcă de dude ofera 2,6 miligrame de fier, care este de 32 la suta din aportul zilnic de fier recomandat pentru barbati si 14 la suta din aportul zilnic recomandat pentru femei. Fierul ajuta să se asigure că țesuturile dumneavoastră pot avea acces la oxigenul de care au nevoie.

Vitamina C gasita in dude, joaca un rol important în rezistența țesuturilor, deoarece stimulează sinteza de colagen necesar pentru cartilaj sănătos și piele. Fiecare ceașcă de dude oferă 51 de miligrame de vitamina C, care este de 57 la suta din aportul zilnic recomandat pentru barbati si 68 la suta pentru femei. Conținutul de vitamina K din boabe contribuie la dezvoltarea țesutului osos, și, de asemenea, ajută la controlul grosimii de sânge, ceea ce face vitamina esentiala pentru coagularea sangelui.

O portie de dude, conține 10,9 micrograme de vitamina K, care este de 9 la suta si 12 la suta, respectiv, de zi cu zi aportul de vitamina K stabilite pentru bărbați și femei.

Articol citit de 6433 persoane