Potrivit Institutului de Sanatate Hippocrate, avantajele brocolli includ:
- Creșterea vitalitatatii, energia și vigoarea din cantitatea mare de enzime.
- 10 până la 100 de ori mai multe enzime decat fructele si legumele consumate atunci când în primele șapte zile de încolțite.
- Antioxidanți puternici care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si de imbatranire.
- Minerale si substante nutritive sunt usor de absorbit in organism.
Germenii de brocolii contin sulforafan, un compus puternic anti-cancer care ajuta la lupta si pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer.Un studiu de cercetare a aratat ca legumele crucifere, cum ar fi broccoli contin cancer de compusi de protectie. Un compus, în special, numit sulforafan a fost demonstrat de a îmbunătăți capacitatea ficatului de a detoxifica cancerigeni și alți compuși toxici. Acum, cercetatorii au descoperit ca varza de 3 zile de la anumite crucifere, inclusiv broccoli si conopida, contin 10-100 ori mai mari niveluri de sulforafan decat plantele mature corespunzătoare. De fapt, doar o uncie de varza de broccoli contine o cantitate echivalentă de sulforafan la o dată și jumătate din broccoli matur.
Articol citit de 7797 persoane
Acest articol nu are comentarii!