Potrivit Institutului de Sanatate Hippocrate, avantajele brocolli includ:

  1. Creșterea vitalitatatii, energia și vigoarea din cantitatea mare de enzime.

  2. 10 până la 100 de ori mai multe enzime decat fructele si legumele consumate atunci când în primele șapte zile de încolțite.

  3. Antioxidanți puternici care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si de imbatranire.

  4. Minerale si substante nutritive sunt usor de absorbit in organism.


Germenii de brocolii contin sulforafan, un compus puternic anti-cancer care ajuta la lupta si pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer.Un studiu de cercetare a aratat ca legumele crucifere, cum ar fi broccoli contin cancer de compusi de protectie. Un compus, în special, numit sulforafan a fost demonstrat de a îmbunătăți capacitatea ficatului de a detoxifica cancerigeni și alți compuși toxici. Acum, cercetatorii au descoperit ca varza de 3 zile de la anumite crucifere, inclusiv broccoli si conopida, contin 10-100 ori mai mari niveluri de sulforafan decat plantele mature corespunzătoare. De fapt, doar o uncie de varza de broccoli contine o cantitate echivalentă de sulforafan la o dată și jumătate din broccoli matur.

Articol citit de 7797 persoane