Denumirea stiintifica: Zea mays var. saccharata. Experții sunt de părere de ca porumbul ar fii originar din Mexic, și a fost transportat spre nord de persoanele indigene și exploratorii spanioli. Atunci când pelerinii au venit prima dată în America, indienii le-a prezentat una dintre principalele culturi "Porumb".

Astăzi, soiurile includ porumb alb, galben, pătat și negru; porumbul dulce este un favorit american. (Sugestie: veți ști că e gata de recoltare, atunci când mătasea din vârf este maro, iar boabele sunt ferme și lăptoase.)

În timp ce, în general, încălzirea alimentelor diminuează nutrienții, un studiu a aratat ca gătitul porumbului la 115 de grade Fahrenheit, timp de 25 minute, de fapt, creste activitatea antioxidantă.

Conținutul de acid ferulic cu 550 la suta (un activ fenomenal pentru ceva care scoate afară radicalii liberi, protejează celulele, ADN-ul și combate diabetul)

Fenolii totali sunt antioxidanți care previn deteriorarea oxidativa a ADN-ului, lipide și proteine, si, posibil, prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Fitonutrienti antioxidanti în porumb:

  • antociani

  • beta caroten

  • acidul cafeic

  • Acid cumaric

  • Acid ferulic

  • luteina

  • Acid siringic

  • Acid vanillic

  • Acid protocatechuic

  • zeaxantină


Porumb, galben, fiert

(77.00 grame) Calorii: 74

  • Acid pantotenic 12%

  • fosfor 8%

  • vitamina B 38%

  • mangan 7%

  • fibră de 7%

  • vitamina B 66%

Articol citit de 8252 persoane