Alimentația joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății oaselor. Este, de asemenea, important să faci mișcare, să renunți la fumat, dar și să incluzi în dietă anumite suplimente naturale cu vitamine și minerale, care contribuie, de asemenea, la întărirea sistemului osos.

Potrivit nutriționiștilor, băuturile pe care le consumi te pot ajuta să-ți păstrezi oasele puternice și să reduci riscul de osteoporoză. Care sunt băuturile care sunt bogate în calciu, vitamina D, fosfor, vitamina C și alți nutrienți, află mai jos:

Lapte fortificat cu vitamina D

Nu este niciun secret că laptele este benefic pentru menținerea sănătății oaselor. Produsele lactate sunt printre cele mai bune surse de calciu, un mineral care ajută la formarea oaselor. Deși nu se știe cât de mult calciu ar trebui să consumi pe zi, cert este că în dieta ta trebuie să se regăsească și surse de vitamina D, care este responsabilă de creșterea absorbției calciului. De aceea, îți recomandăm să-ți începi dimineața cu o cană de lapte fortificat cu vitamina D, care ajută la întărirea oaselor.

Kefir

Un studiu publicat în 2021 a arătat că produsele lactate fermentate ar trebui să fie incluse în dietă, întrucât sunt o modalitate de a promova sănătatea oaselor. Kefirul conține o cantitate mare de calciu, dar și de vitamina K2, dacă alegi un sortiment care este o sursă bogată de grăsimi. Ba mai mult, un studiu publicat în 2015, ce a fost realizat pe bolnavi de osteoporoză, a arătat că includerea kefirului în dietă pentru șase luni a ajutat la îmbunătățirea sănătății osoase, dar și la creșterea densității osoase.

Smoothie verde

Printre alimente care sunt o sursă bogată de calciu se numără și legumele verzi. Spanacul și varza kale conțin o sursă bogată de calciu, care ajută la menținerea sănătății oaselor. DE asemenea, conținutul bogat de vitamina D și potasiu ajută la creșterea densității osoase.

Pentru a prepara acest smoothie trebuie doar să treci prin blender o banană, o portocală și un iaurt/kefir și o mână de frunze de spanac. Consumă băutura obținută imediat.

Suc de grapefruit

Sucul de grapefruit nu doar că este cunoscut pentru proprietățile de a spori pierderea în greutate și de a păstra pielea frumoasă, ci ajută și la menținerea oaselor sănătoase. Potrivit unui studiu realizat pe școareci, grapefruitul ajută la creșterea nivelului de minerale din oase, precum și la întărirea acestora.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 471 persoane