Să trăiești o frumoasă poveste de iubire poate fi complicat în ziua de astăzi, când oamenii au un program încărcat și sunt mereu pe fugă ori sunt indisponibili emoționali, însă dacă vrei ca relația ta să reziste în timp încearcă să ții cont de câteva sfaturi.


Așadar, potrivit  Dr. Barton Goldsmith, un psihoterapeut recunoscut în Statele Unite ale Americii, ca să trăiești o frumoasă poveste de iubire este musai să ții cont de câteva sfaturi simple, ce-ți vor întări relația de cuplu.


Crede în relația ta de cuplu


Ai încredere în povestea de iubire pe care o trăieși și, indiferent de problemele pe care le-ați avut de înfruntat, luați-o de la capăt cu încredere și cu forțe proaspete.


Nu-ți răni partenerul


Chiar dacă partenerul tău de cuplu te-a rănit, nu te răzbuna. Cel mai bine ar fi să vorbești deschis cu partenerul tău de cuplu și să-l faci să înțeleagă că te-a durut enorm. Să-i plătești cu aceeași monedă nu va fi niciodată o soluție de salvare.


Încetează să dramatizezi


Poate că partenerul nu este cel mai ordonat om, însă nu dispera. Învață să-l accepți așa cum este și nu te mai supăra pentru fiecare lucru pe care-l face greșit. Evident, acceptă-i greșelile și încercați să diminuați tensiunea din relația voastră.


Petreceți timp împreună


Orice  moment petrecut împreună vă va ajuta să vă întăriți relația. Puneți preț pe timpul petrecut împreună, așa că ori de câte ori sunteți liberi dedicați-vă timp pentru a face ceva împreună sau pur și simplu stați îmbrățișați și bucurați-vă de afecțiune.


Evident, încrederea în partenerul de cuplu este esențială pentru a funcționa relația de cuplu. De aceea, este bine să nu vă aruncați vorbe dure, întrucât, de multe ori, acestea pot să doară mai mult decât o lovitură fizică. Respectați-vă și căutați împreună soluții pentru problemele voastre.

Articol citit de 4049 persoane