Fie că ești implicată într-o relație de cuplu de mult timp, fie că ești căsătorită, dacă partenerul tău nu te ajută la treburile casnice este pentru că așa a fost crescut. Totuși, cu puțin efort, acest obicei poate fi schimbat.

Multe dintre cuplurile din ziua de astăzi se ceartă din cauza treburilor casnice. ”Iubitul/soțul meu nu mă ajută atunci când fac curat sau când spăl vasele”. Cu toții am auzit cel puțin aceste replici, mai ales că femeile care nu beneficiază de sprijin resimt o mare furie și frustrare.

Acest obicei își are, însă, originile în sânul familiei în care a crescut partenerul tău. Astfel, un bărbat a cărui mamă obișnuia să facă toate treburile casnice singură nu va veni să te ajute pe tine. Pur și simplu nu va înțelege că un astfel de sprijin este necesar.

Alteori, însă, unii dintre bărbați pur și simplu nu știu cum să facă asta, iar de cele mai multe ori folosesc asta ca pe o scuză. Tocmai de aceea, atunci când încearcă să te ajute sfârșește prin a cauza mai multe probleme.

Există, de asemenea, și bărbați care cred că treburile casnice sunt responsabilitatea femeilor, motiv pentru care n-ar accepta niciodată să spele vase ori să pună la spălat considerând aceste activități inferioare lor.

Așadar, dacă te confrunți cu aceste probleme, primul pas pentru rezolvare este să discuți deschis cu partenerul tău. Întreabă-l de ce nu te ajută și amintește-i că e foarte important ca să mențineți ordinea în casă.

Explică-i, de asemenea, că sunteți un cuplu și sunteți doi oameni diferiți, ceea ce înseamnă că fiecare dintre voi are afinițăți spre ceva. Astfel, încercați să vă împărțiți sarcinile, pentru a nu deveni o corvoasă. Cu alte cuvinte, dacă ție îți place să speli vase, spală vase, iar poate, de exemplu, să întindă rufele la uscat. Ori să dea cu aspiratorul.

Evident, este important să ai răbdare și să îți înveți partenerul cum să te ajute. Trasează-i activități simple, precum spălatul vaselor, al geamurilor ori să ducă gunoiul și nu-i critica niciodată munca. Apreciază-i efortul și motivează-l în continuare.

Articol citit de 3750 persoane