Să pui punct unui mariaj este o decizie grea, pe care orice cuplu evită să o ia, mai ales atunci când nu știi cu exactitate că nu se mai poate face nimic pentru a-l salva. Totuși, există câteva semne care indică clar că relația nu mai poate fi salvată, așa că tot ce-ți mai rămâne de făcut este să accepți drama pe care o trăiești și să depui actele de divorț.

Să accepți că mariajul tău a ajuns la final e greu, însă nu ai altă soluție decât să accepți acest lucru și să mergi mai departe în căutarea fericirii, care poate că va dura până tla adânci bătrâneți.

Cum știi că mariajul tău a ajuns la sfârșit, află mai jos:

Te confrunți cu un abuz

Fizic sau verbal, dacă te simți într-un fel abuzată, atunci trebuie să pleci. Renunță să mai speri că mariajul tău va fi salvat și caută-ți fericirea în altă parte. Odată ce te confrunți cu un abuz, nimic nu se va mai schimba. Într-o relație trebuie să te simți fericită și apreciată.

Ești implicată într-o relație toxică

O relație toxică e dificil de recunoscut, mai ales că suferința provocată este foarte subtilă. Așadar, dacă simți că ești singură în povestea voastră de iubire, dacă ești abuzată fizic, dacă simți că nu ești apreciată, dacă ești criticată frecvent și înjosită de partenerul tău, atunci poate că ești într-o relație toxică, care nu mai funcționează.

Lipsa de onestitate poate indica sfârșitul mariajului

O relație solidă este construită pe încredere, motiv pentru care dacă ai început să-l minți sau l-ai înșelat, atunci poate că a venit momentul să accepți că e momentul să vă separați. N-are sens să vă pierdeți vremea mințindu-vă și rănindu-vă, când poate veți putea fi fericiți cu alte persoane.

Dependențele

Chiar dacă există dragoste și empatie, dependențele vor ajute să-ți deterioreze relația, mai devreme sau mai târziu, întrucât ele sunt mai puternice decât orice. Așadar, dacă treci printr-o situație similară, pune punct. Găsește-ți fericirea în altă parte, întrucât viața e extrem de scurtă.

De asemenea, dacă obișinuiți să vă criticați, să vă certați, dacă tânjești după viața de femeie singură, atunci și acestea sunt semne care îți pot arăta că a venit momentul să semnezi actele de divorț și să mergi mai departe.

Articol citit de 2152 persoane