Uneori, problemele apărute în relația de cuplu nu înseamnă sfârșitul ei, ci din contră, îți pot oferi oportunitatea de a îmbunătăți anumite aspecte și de a întări legătura pe care o ai cu omul iubit.

Să ai o relație de cuplu ți se poate părea o adevărată provocare în ziua de astăzi. Ba mai mult, poți considera că e greu să-ți rezolvi problemele pe care le întâmpinați, însă acest lucru nu înseamnă că sfârșitul unei relații este aproape. Tocmai de aceea este important să înveți să-ți rezolvi problemele de cuplu.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii se ceartă, află mai jos:

Gelozie

Lipsa de încredere și nerespectarea spațiului intimp al partenerului tău vin odată cu gelozia, iar acestea cauzează multe tensiuni în cuplu. De obicei, ea nu apare din lipsa unei comunicări, ci și din cauza unor probleme de stimă scăzută. Tocmai de aceea, pentru a rezolva aceste probleme este important să apelezi la un psiholo.

Comunicarea disfuncțională

Lipsa de empatie, agresivitatea pasivă și manipularea sunt doar câteva dintre problemele care îți pot deteriora relația de cuplu, cauzând frecvent conflicte. Nu este, însă, bine nici să eviți discuțiile în contradictoriu, întrucât nu face decât să amâne momentul în care vă veți certa. Este, însă, bine să ai o strategie atunci când pornești o discuție tensionată și este indicat să-ți menții calmul, să discuți cu argumente și nu în ultimul rând să-l asculți și pe celălalt.

Petreceți prea mult sau prea puțin timp împreună

Oamenii care petrec prea mult sau prea puțin timp împreună pot să aibă probleme. Dacă cei care stau prea puțin timp pot avea discuții privind faptul că nu reprezintă o prioritate unul pentru celălalt, ceilați se pot considera sufocați. Să petreci timp departe de partenerul tău îți va da timp să te bucuri de activitățile tale, dar și să ți se facă dor.

 

Articol citit de 402 persoane