Multe dintre persoanele diagnosticate cu forme de cancer ajung, mai devreme sau mai târziu, să facă chimioterapie, însă aceasta nu este deloc ușoară.

Pacienții care fac chimioterapie ajung să se confrunte cu stări de amețeală, de vomă și chiar oboseală accentuată, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi câteva sfaturi pentru a combate aceste efecte adverse.


Așadar, pentru a combate senzația de greață și vom alege să bei sucuri de fructe reci, neîndulcite, precum suc de mere, de struguri.

De asemenea, dacă te confrunți cu greață dimineața consumă cereale, pâine prăjită ori biscuiți.

Deși efectele adverse nu pot să lipsească, în timpul chimiterapiei este indicat să consumați alimente reci ori la temperatura camerei, întrucât mirosurile puternice nu vă vor crea un disconfort accentuat.

Pentru a combate starea de oboseală este indicat să dormi suficient, dar și să ai o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume. Le poți consuma atât crude, cât și la cuptor.

De asemenea, dacă te confrunți cu diaree ar trebui să renunți la produsele lactate și la lapte, dar și să consumi alimente bogate în potasiu, precum banane, portocale, cartofi, nectar de piersici și caise. Este recomandată evitarea ceaiului, a cafelei, dar și a alimentelor prăjite, prea grase ori prea condimentate.

Nu în ultimul rând, persoanele diagnosticate cu forme de cancer ar trebui să consume orez, cereale, banane, fructe, legume, carne de pui și pește. Atenție, însă, nu se recomandă consumul de piele de carne de pui.

Articol citit de 1037 persoane