Cancerul la plămâni este o afecțiune gravă, ”silențioasă”, întrucât multe forme nu se manifestă în niciun fel decât prea târziu, atunci când boala a avansat. Unele persoane, însă, se confruntă cu simptome timpurii, pe care nu trebuie să le ignori sub nicio formă.

Care sunt simptomele cancerului la plămâni, află mai jos:

Tuse pesistentă

Multe dintre persoanele care se confruntă cu cancer la plămâni se confruntă cu tuse, uneori însoțită de sânge. Așadar, dacă te confrunți cu o tuse uscată, ce durează de mai bine de o lună de zile, ar fi bine să mergi la medic.

Infecții cronice

De cele mai multe ori, virușii sunt responsabili de infecții ale plămânilor, precum bronșită cronică. Astfel, dacă te îmbolnăvești constant și simți că totul vine din piept, ar trebui, de asemenea, să mergi la medic, întrucât poate fi un semn timpuriu al cancerului.

Probleme de respirație

Persoanele care suferă de cancer de plămâni se pot confrunta, de asemenea, cu probleme respiratorii. Astfel, dacă simți că nu ai aer, mergi la medic de urgență.

Pierdere a greutății

Prezența unei tumori în organism va determina scăderea în greutate. Astfel, dacă slăbești necontrolat, fără să fi făcut vreo schimbare în alimentație ori în ceea ce privește activitatea fizică, ar fi bine să mergi la medic.

Oboseală accentuată

Potrivit statisticilor, 80 la sută dintre persoanele cu forme de cancer se confruntă cu o oboseală accentuată. Astfel, dacă simți că ai dormi încontinuu ori nu te-ai da jos din pat sub nicio formă, cere ajutorul unui medic.

Articol citit de 1760 persoane