Un rol esențial în prevenirea cancerului îl are, fără doar și poate, alimentația, motiv pentru care dacă în familia ta există persoane care s-au luptat cu această boală ar fi bine să fii precaută și să iei măsuri pentru a reduce riscul de apariție a cancerului.

Astfel îți propunem să descoperi care sunt alimentele pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică pentru a reduce șansele de a dezvolta o astfel de afecțiune.

Fructe și legume verzi

Conform experților în medicină naturopată, persoanele care consumă fructe și legume verzi, precum broccoli sau varză, vor avea șanse mai mici de a dezvolta o astfel de afecțiune. De asemenea, femeile care consumă morcovi și cartofi dulci au șanse mai mici de a dezvolta cancer mamar, în timp ce persoanele care consumă roșii au șanse cu 27 mai mici de a se confrunta cu cancer de stomac.

Soia, o adevărată comoară pentru sănătate

Studiile de specialitate au arătat că soia este o adevărată comoară pentru sănătate, motiv pentru care bărbații, spre exemplu, care consumă alimente pe bază de soia au șanse mai mici de a se confrunta cu cancer de prostată. De cealaltă parte, în cazul femeilor, acest ingredient reduce șansele de a dezvolta cancer mamar, întrucât conține isoflavone, ce activează o genă ce inhibă dezvoltarea tumorilor.

Fasolea, eficientă pentru prevenirea cancerului

La fel de eficientă pentru a preveni cancerul, în special cel de colon, este fasolea. Bogate în fibre, acestea pot ajuta la reducerea șanselor de a dezvolta această formă de cancer dar și de a reduce creșterea tumorilor, potrivit unui studiu efectuat pe aproape 2000 de oameni.

Scorțișoara

Pe lângă faptul că are proprietatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge și inflamațiile din organism, scorțișoara poate ajuta la prevenirea extinderii celulelor canceroase. Mai mult de atât, un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că acest ingredient poate induce moartea acestora și împiedică și răspândirea lor.

Articol citit de 4261 persoane