Una dintre principalele boli ce determină mortalitate la nivel mondial este cancerul, însă există modalități prin care poți preveni dezvoltarea unei forme de cancer. Astăzi, îți propunem să descoperi cele mai bune legume care au proprietăți anticanceroase.

Cancerul este o boală caracterizată prin creșterea anormală a celulelor care nu mai funcționează normal. Ca rezultat, corpul nu mai funcționează normal, iar rând pe rând, organele cedează.

Cancerul este, de cele mai multe ori, o boală mortală, iar experții cred că este cauzată de numeroși factori, între care genetici, fluctuații hormonale, consum de alcool ori fumat, malnutriție și chiar factori emoționali.

Care sunt legumele care au proprietăți anticancerigene, află mai jos:

Morcovii

Morcovii au proprietăți anticancerigene, întrucât sunt o sursă excelentă de betacaroten și carotenoide. Acestea nu sunt antioxidanți puternici, dar ajută la regenerarea celulară.

Roșii

Roșiile eco conțin o cantitate mare de licopen, care ajută la prevenirea cancerului de prostată. În plus, roșiile conțin vitamina A și E, antioxidanți ce au proprietăți anticancerigene.

Ardei gras roșu

Grație conținutului de betacaroten, capsaicină și licopen, acesta are proprietăți anticancerigene. Acesta conține, de asemenea, vitamina A și C, un antioxidant excelent pentru prevenirea cancerului.

Vinete

Vinetele conțin nasunină, care protejează membranele celulelor de acțiunea radicalilor liberi. Aceasta este benefică chiar și pentru sistemul nervos, întrucât protejează mielina, acea membrană a celulelor nervoase.

Broccoli

Broccoli, dar și varza de Bruxelles și conopida conțin fitochimicale, între care flavonoide, bisulfați, care luptă împotriva cancerului. Aceste legume ajută, de asemenea, și la întărirea sistemului imunitar, eliminând radicalii liberi din organism.

Articol citit de 932 persoane