Creștin ortodocșii de pretutindeni vor sărbători, pe 20 iulie, pe Sfântul Ilie, zi în care este bine să fie rostită rugăciunea despre care se spune că vine în ajutorul celor care îi poartă numele și le îndeplinește dorințele.


Sfântul Ilie este sărbătorit în fiecare an, pe 20 iulie, iar credincioșii cred în puterea acestui sfânt, pe care îl consideră făcător de minuni. De aceea, în această zi sfântă este bine să rostești această rugăciune.

”Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!"

De asemenea, credința populară spune că în această zi nu se mănâncă mere și nici nu trebuie ca aceste fructe să fie lovite, întrucât se spune că acest obicei va atrage grindina.

Articol citit de 2987 persoane