Creștin ortodocșii de pretutindeni îl sărbătoresc, pe 20 Iulie, pe Sfântul Proroc Ilie, zi în care oamenii care tânjesc după îndeplinirea dorințelor ar trebui să rostească aceste cuvinte, despre care se spune că ajută la îndeplinirea tuturor dorințelor.

”Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun.

Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!"

Sfântul Ilie este prăznuit în fiecare an la 20 iulie și este o divinitate populară care a preluat numele de la Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Această sărbătoare marchează mijlocul verii pastorale.

Articol citit de 2769 persoane