Sfântul Cuvios Gherasim Kefalonitul, pustnicul sau sihastrul din Peloponez, este cunoscut drept vindecător al minților bolnave, motiv pentru care îți propunem să rosteși cu încredere această rugăciune.

Sfântul Cuvios Gherasim s-a dedicat credinței și se spune că este cel ce alungă demonii, spiritele rele și readuce lumina în mințile întunecate.

"Sfinte Gherasim, podoabă a Kefaloniei și ocrotitorule al ortodocșilor, primește puțînă mea rugăciune pentru (numele), care mult se chinuiește. Știu că ai primit darul de a-i ajută pe cei chinuiți de duhurile necurate, și pentru această te rog să îi dezlegi de legăturile diavoleșți cu care este legat. Arată-ți și acum puterea, sfinte, ajutând această făptură care mult pătimește. Știu că pe tânărul care vroia să își curme viață, aruncându-se din clopotniță, nu doar că l-ai ținut în viață, ci l-ai și izbăvit de diavolul care îl chinuia. Știu că pe femeia pe care diavolul voia să o înece ai ținut-o în chip minunat deasupra apei până ce maicile au venit să o ajute. Și nu numai că nu a murit, dar prin rugăciunile tale a și scăpat din ghearele diavolului care o chinuia.

Mare este durerea părinților care suferă văzându-și copiii pătimind, mare este durerea rudelor când un om este bântuit de duhurile necurate. Vezi durerea inimii mele, sfinte nu mă lasă. Știu că rugăciunea mea este slabă, dar nu pentru credință mea, ci pentru iubirea ta față de neamul creștinesc te rog cu inima zdrobită : îndură-te, sfinte, și alungă de la (numele) toată lucrarea drăcească , pentru că el, cunoscând puterea dumnezeiască, să ducă o viață bineplacuta lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții sale, mulțumindu-ți pentru ajutorul primit și lăudându-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat întru Sfinții Săi. Amin.”

Articol citit de 24514 persoane