Una dintre cele mai puternice rugăciuni este, fără doar și poate, novena la Duhul Sfânt, pe care trebuie să o rostești atunci când treci printr-o perioadă dificilă și simți că ai nevoie de ajutor.

Novena la Duhul Sfânt
„Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindenea ești. Și toate le implinesti. Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și te sălășluiește întru noi. Și ne curățește de toată întinarea. Și mântuiește, Bunule, sufletele noastre!

O, Duhule Sfinte, Tu ești a Treia Persoană a Sfintei Treimi! Tu ești Duhul adevărului, iubirii și sfințirii. Venind de la Tatăl și de la Fiul și egal cu Ei în toate! Te ador și te iubesc din toată inima. Învață-mă să-L cunosc și să-L caut pe Dumnezeu. De care si pentru care am fost creat. Umple-mi inima cu adorarea sfântă. Dă-mi părere de rău pentru păcate și răbdare. Și nu mă lăsa să cad în păcat. Mărește-mi credința, speranța și mila. Și scoate-mi la iveală toate virtuțile.

Ajută-mă să cred!
Ajută-mă să cresc în cele patru virtuți cardinale, în cele 7 daruri ale Tale (intelepciunea, intelegerea, stiinta, sfatul, pietatea, taria, si credinta in Dumnezeu.) Fa-ma un urmas credincios al lui Iisus, un copil ascultator al Bisericii, si un ajutor al vecinului meu. Da-mi harul sa tin poruncile si sa primesc sacramentele cum se cuvine.

Fa-ma sa cresc in sfintenie in statutul de viata la care Tu m-ai chemat, si condu-ma printr-o moarte fericita la viata de veci. Prin Isus Hristos, Domnul nostru. Da-mi de asemenea, Duhule Sfinte, Datator al tuturor darurilor bune, favoarea speciala pentru care te chem (mentioneaza cererea …), daca va fi spre onoarea si marirea Ta si spre ajutorul meu. Marire Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.'

Secretul acestei rugăciuni este faptul că este musai să fie rostită timp de nouă zile la rând și e musai să crezi în ea.

Articol citit de 1374 persoane