Toamna este sezonul supelor cremă, motiv pentru care îți propunem să încerci această rețetă cu morcovi și ghimbir. Această combinație nu e doar hrănitoare, ci și benefică pentru organism.

Supa cremă de morcovi cu ghimbir - ingrediente necesare:

- un kilogram de morcovi
- o ceapă tocată mărunt
- două linguri cu ulei de măsline
- șase căni de supă de legume
- o rădăcină de ghimbir
- pătrunjel verde
- o cană de semințe de dovleac decojite
- sare și piper, după gust

Supa cremă de morcovi cu ghimbir - mod de preparare:

Într-o oală de mărime medie, pune uleiul de măsline la încălzit, iar apoi adaugă morcovii și ceapa tocate mărunt. Condimentează cu sare și piper, iar apoi, când ceapa a devenit aurie, adaugă ghimbirul tăiat mărunt.

Adaugă și supa de legume și lasă totul la fiert până când începe să clocotească. Ulterior, când morcovii s-au înmuiat, pune totul la blender și amestecă până obții o pastă cremoasă.

Pune supa în bol, iar apoi presară pătrunjel și semințe de dovleac.

Poftă bună!

Articol citit de 177 persoane