Este, fără doar și poate, sezonul verdețurilor iar dacă te numeri printre persoanele care au ales să țină post, îți propunem să încerci un preparat ușor de pregătit și super sănătos, precum ciorba de urzici.

Pentru a o prepara, ai nevoie de câteva ingrediente:

- un kilogram de urzici
- o ceapă mare
- un cartof mare
- o țelină
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de bulion
- o legătură de leuștean
- 2 linguri de ulei
- sare

Mod de preparare:

Curăță urzicile și elimină codițele, apoi opărește-le în apă suficientă, cu un praf de sare, până când se înmoaie.

Toacă mărunt ceapa și usturoiul, după care călește-le cu o lingură de ulei. Când au devenit translucide, adaugă țelina rasă și cartoful tăiat cubulețe.

Toarnă mai apoi 2-3 litri de apă și adaugă sare, după care lasă ciorba de urzici la fiert până când poți pătrunde cartoful cu furculița.

Când legumele au fiert bine, adaugă urzicile opărite și bulionul. Mai lasă totul să fiarbă timp de 5 minute, apoi adaugă leușteanul.

Extra tips: În cazul în care nu ții post, poți servi acest preparat cu un ou fiert și cu o lingură de smântână.

Poftă bună!

Articol citit de 3766 persoane