Atunci când nu mai știi ce să gătești îți propunem o rețetă simplă de vinete evantai umplute cu mozzarella, roșii și busuioc. Se prepară super simplu și e delicioasă.

Vinete evantai, umplute cu mozzarella și roșii - ingrediente necesare:

- două vinete
- 200 de ml de suc de roșii
- trei roșii întregi, mari
- câteva frunze de busuioc
- 100 de grame de mozzarella
- doi căței de usturoi
- 100 de grame de pesmet
- patru linguri de parmezan ras
- sare și piper, după gust

Vinete evantai, umplute cu mozzarella și roșii - mod de prearare:

Spală vinetele bine, iar apoi taie-le pe lungime, însă fără a îndepărta codița.

Într-o tavă întinsă, toarnă sosul de roșii și vinetele feliate, iar apoi adaugă feliile de roșii, mozzarella și frunzele de busuioc.

Condimentează totul cu sare și piper, precum și usturoi zdrobit și ulei de măsline, iar apoi dă totul la cuptor pentru 40 de minute.

Când vinetele s-au făcut, adaugă amestecul de parmezan cu pesmet, sare și piper. Mai lasă totul la cuptor pentru câteva minute.

Poftă bună!

Articol citit de 588 persoane