Vara este sezonul în care găsești fel și fel de legume, la prețuri accesibile, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le incluzi în alimentația ta. Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să gătești mâncare de fasole verde, o rețetă super simplă.

Fasolea verde este o sursă excelentă de vitamina C, K, dar și fier și magneziu și calciu, motiv pentru care n-ar trebui să stai pe gânduri dacă s-o incluzi sau nu în alimentația ta.

Pentru a găti mâncare de fasole verde ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 500 de grame de fasole verde (păstăi)
- patru dovlecei mici
- o ceapă mare
- un morcov mare
- patru roșii
- sare, piper, după gust
- patru căței de usturoi
- o lingură de ulei de măsline
- o legătură de mărar tocat
- câteva frunze de mentă tocate mărunt
- două foi de dafin

Mod de prepare mâncare de fasole verde:

Spală bine păstările de fasole, după care curăță-le și taie-le în două sau în trei, în funcție de cât de mari sunt, iar apoi spală și dovleceii, pe care trebuie să-i tai sub formă de cuburi mici.

Între timp, curăță ceapa, spal-o și toac-o julien, în timp ce morcovul trebuie să fie trecut prin răzătoare.

Toarnă uleiul într-o cratiță, iar apoi adaugă usturoiul mărunțit, morcovul și ceapa. Lasă totul la călit, iar apoi adaugă păstăile de fasole, foile de dafin și dovleceii. Pune puțină apă fierbinte și lasă la fiert.

Când sunt aproape gata, adaugă roșiile tocate cubulețe și lasă-le la fiert ca să scadă sosul.

Potrivește cu sare și piper, iar apoi adaugă mărar verde și mentă, pentru un gust altfel.

Poftă bună!

Articol citit de 2535 persoane