Fie că ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, fie că ai probleme de sănătate, încearcă sufleu cu spanac și cartofi, un preparat ce ajută la îmbunătățirea digestie, dar și la menținerea glicemiei în limite normale.


Ingrediente:
- 500 de grame de spanac
- 400 grame de cartofi fierți în coajă
- 100 de grame de ciuperci
- doi căței de usturoi
- o ceapă
- o legătură de ceapă verde
- șase ouă
- ulei
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță cartofii și taie-i cubulețe.

Între timp, toacă mărunt ceapa verde și pe cea uscată, iar apoi călește-o în două linguri de ulei, până când devin sticloase. Adaugă apoi ciupercile tăiate și lasă totul pe foc până când zeama a scăzut.

Ulterior, încinge o lingură de ulei, adaugă usturoiul fin, după care și spanacul spălat și tăiat. Lasă pe foc timp de cinci minute, iar apoi ține-l la răcit.

Amestecă cartofii cu ciupercile și cu spanacu, iar într-un alt bol separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă cu un praf de sare. Bate gălbenușurile, iar apoi toarnă-le peste celelalte ingrediente. Amestecă bine, condimentează cu sare și piper. Adaugă și albușurile, iar apoi pune compoziția într-o tavă termorezistentă de mărime potrivită. Dă-o la cuptorul încins timp de 40 de minute.

Servește preparatul cald, cu murăturile favorite.
Poftă bună!

Articol citit de 2461 persoane