Dacă ai decis să ții Postul Crăciunului, atunci e musai să gătești paste carbonara, o rețetă nu doar ieftină și accesibilă, ci și ușor de pregătit, dar și sănătoasă.

Ingrediente necesare pentru paste carbonara:

- 160 de grame de spaghete
- 160 de grame de ciuperci tăiate
- doi căței de usturoi
- 160 de grame de spanac
- o legătură de pătrunjel

Ingrediente necesare pentru sos carbonara:

- 120 de grame de caju
- opt linguri de lapte de soia
- o linguriță de drojdie
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pune nucile caju într-un bol, acoperă-le cu apă fierbinte și lasă-le la hidratat cel puțin o oră.

Fierbe, între timp, spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet. Curăță și taie ciupercile, usturoiul, iar apoi călește-le cu puțin ulei. Adaugă spanacul și pătrunjelul tocat mărunt. Cinci minute mai târziu ia vasul de pe foc.

Pentru a pregăti sosul carbonara trebuie să pui nucile caju într-un robot de bucătărie, iar apoi adaugă laptele de soia, drojdia, sare și piper. Adaugă și cimbru, oregano sau busuioc. Macină bine, până când sosul capătă o consistență fină.

Când pastele au fiert, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaia cu ciuperci. Adaugă și sosul carbonara și amestecă bine.

Servește pastele carbonara cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

 

Articol citit de 1195 persoane