Cunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, fructul de avocado este o adevărată comoară pentru sănătate. Totuși, dacă te-ai plictisit să-l mănânci sub formă de pastă pe pâine prăjită îți recomandăm o rețetă super simplă.

Așadar, dacă ești îndrăgostită de avocado îți propunem să încerci această rețetă delicioasă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- trei fructe de avocado tăiate pe jumătate
- două bucăți din piept de pui
- 100 de grame de cremă de brânză
- o roșie coaptă
- o conservă cu porumb
- 2-3 ridichi
- sare, piper, după gust
- oregano
- mărar
- 60 de grame de parmezan ras

Mod de preparare:

Pentru a prepara avocado umplut cu carne de pui preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Între timp, fierbe bine carnea de pui, după care taie-o mărunt, sub formă de cubulețe.

Scobește miezul fiecărei jumătăți de avocado, iar apoi pune-l într-un bol. Adaugă imediat carnea de pui, crema de brânză, dar și legumele mărunțite bine. Condimentează cu sare și piper, adaugă și oregano, mărar și alte condimente preferate. Amestecă bine, până obții o pastă omogenă.

Umple cu acest amestec jumătățile de avocado scobite, după care pune parmezan ras.

Așează bucățile de avocado într-o tavă întinsă, în care ai pus o folie de copt și lasă-le la copt timp de 10 minute, până când parmezanul ras se va topi.

Extra tips: Dacă carnea de pui nu este pe placul tău o poți înlocui cu ton, carne de crap ori somon.

Poftă bună!

Articol citit de 2679 persoane