Să mănânci sănătos este important pentru tine? Ei bine, dacă ți se întâmplă să rămâi în pană de idei și să nu mai știi ce să gătești, atunci încearcă salata cu bulgur și cu legume.


O variantă simplă, ce poate fi consumată și la prânz și la cină, salata cu bulgur și legume este sățioasă și ușor de pregătit, mai ales că ai nevoie de doar câteva ingrediente:


- 10 roșii cherry
- o conservă de porumb fiert
- măsline Kalamata
- 2 castraveți
- un ardei gras roșu
- un ardei gras verde
- o legătură de pătrunjel
- o ceașcă de bulgur
- un morcov
- sare
- piper
- suc de lămâie
- ulei de măsline


Mod de preparare:


Fierbe bulgurul ținând cont de instrucțiunile de pe ambalaj. Îl găsești în orice supermarket, la produsele BIO, după care ocupă-te de legume.


Taie roșiile sub formă de cubulețe mici, taie și ardeii, castraveții și pătrunjelul. Trece morcovul prin răzătoare.


Amestecă legumele și porumbul cu bulgurul, după care adaugă sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline, după gust.


Poftă bună!


De asemenea, dacă această combinație nu este pe placul tău, poți încerca să prepari salata Tabouleh, adică varianta de salată libaneză cu roșii, mult pătrunjel și ceapă verde. Trebuie doar să tai legumele mărunt, să le condimentezi cu sare și piper, după care să consumi salata rece.

Articol citit de 4400 persoane