Toamna este sezonul în care în piețe găsești fructe și legume la discreție, ba chiar la prețuri mici, motiv pentru care ar trebui să profiți din plin de acest lucru și să incluzi le incluzi în dieta ta.

Dacă nu-ți plac fructele și legumele proaspete, alege să consumi supă cremă de varză kale și spanac, un mix bogat de vitamine, ce au numeroase beneficii pentru organism.

Varza kale este o sursă excelentă de vitamina K și A, dar și C, dar și mangan, calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu și zinc, fiind recunoscută pentru proprietățile de a reduce inflamațiile și de a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

De cealaltă parte, spanacul este de asemenea excelent pentru sănătate, fiind o sursă extraordinară de fier și alte minerale, astfel că oferă organismului nutrienții de care are nevoie.

Pentru a pregăti supa cremă de varză kale și spanac ai nevoie de:

- 300 de grame de varză kale
- un praz
- doi cartofi mari
- câteva frunze de busuioc
- 500 de ml de supă de legume
- o lingură de ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- crutoane

Mod de preparare:

Îndepărtează cozile spanacului, după care spală-l bine. Procedează la fel cu varza kale, după care curăță cartofii și taie-i sub formă de cuburi mari.

Spală și prazul, pe care taie-l felii groase.

Între timp, adaugă uleiul de măsline într-o cratiță și călește spanacul. Adaugă mai apoi cartofii și lasă-i să se rumenească câteva minute.

Adaugă spanacul, varza kale și supa de legume. Condimentează cu sare și piper după gust.

Așteaptă să se gătească până când cartofii sunt moi, apoi ia-le de pe foc.

Trece totul prin blender, iar apoi pune supa cremă într-un bol. Asezonează cu busuioc și servește preparatul cu crutoane.

Poftă bună!

Articol citit de 2437 persoane