Legumele n-ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, însă dacă nu îți plac crude îți recomandăm această rețetă simplă de tocăniță de dovlecei cu roșii.

Tocăniță de dovlecei cu roșii ingrediente necesare:
- patru dovlecei
- două roșii
- o ceapă
- doi căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- o legătură de mărar

Tocăniță de dovlecei cu roșii - mod de preparare:

Curăță și taie mărunt ceapa și usturoiul, după care călește-le într-o cratiță în care ai pus două linguri de ulei la încins.

Ulterior, când au căpătat o culoare aurie, adaugă dovleceii tăiați sub formă de cubulețe și decojiți.

Lasă dovleceii să se înmoaie, iar apoi adaugă roșiile curățate de coajă și tăiate, de asemenea, cubulețe.

Servește cu mărar tocat mărunt.

Poftă bună.

Bogați în fibre, vitamine B6, C și K, dar și acid folic, potasiu și mangan, precum și antioxidanți, dovleceii ajută la combaterea radicalilor liberi, previn inflamațiile din organism și reduc nivelul de zahăr din sânge. Ba mai mult, aceștia conțin betacaroten, luteină, zeaxantină, ce ajută la protejarea vederii și previn riscul de apariție a bolilor ocular asociate cu vârsta, precum cataractă, glaucom ori degenerescența maculară.

Articol citit de 770 persoane