O sursă excelentă de proteine și de vitamina D este, fără îndoială, peștele, motiv pentru care astăzi îți recomandăm să încerci această rețetă de somon la cuptor cu țelină.

Ingrediente necesare:

- patru medalioane de somon
- o țelină mare
- o ceapă mare
- două roșii
- șase linguri de ulei
- o lingură de pătrunjel verde
- o lămâie
- 600 de ml de apă
- sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Curăță și spală peștele, după care condimentează-l cu sare.

Între timp, curăță rădăcina de țelină, spal-o și taie-o în bucăți mici.

Ulterior, taie ceapa și pune-o într-o cratiță. Adaugă și țelina, apa, uleiul, piperul și sarea, dar și pătrunjelul și peștele. Lasă la fiert timp de 30 de minute, după care întoarce peștele. Adaugă și roșiile tocate și bagă cratița la cuptor.

Lasă totul la cuptor pentru 20 de minute, după care presară pătrunjelul tocat deasupra. Stoarce suc de lămâie și savurează totul.

Extra tips: Pentru a găti această rețetă poți să încerci și crap ori macrou.

Poftă bună!

Articol citit de 1476 persoane