N-a mai rămas mult timp până la Crăciun, iar gospodinele din toată țara încep deja să-și facă pregătirile pentru masa de Crăciun de pe care nu trebuie să lipsească, evident sarmalele.

Delicioase și ușor de pregătit, sarmalele sunt ideale pentru masa de Crăciun, motiv pentru care îți recomandăm această rețetă de sarmale de Crăciun, pe care oricine o va adora.

Ingrediente necesare pentru sarmale de porc și vită:

- 300 de grame de carne de vită tocată
- 400 de grame de carne de porc tocată
- două cepe
- șase linguri de orez
- trei linguri de bulion de roșii
- o legătură de mărar
- 1,5 kilogram de varză acră
- sare și piper
- 6-7 boabe de piper
- două foi de dafin
- cimbru uscat
- 200 de grame de slănină afumată

Mod de preparare sarmale de Crăciun:

Curăță ceapa și toac-o mărunt, după care călește-o în puțin ulei, la foc mic și într-un vas acoperit.

Adaugă apoi orezul ţinut în prealabil câteva minute în apă rece și o lingură de bulion.

Lasă totul la foc mic timp de două minute, iar apoi amestecă mereu. Adaugă o lingură de bulion și mai lasă pe foc două minute.

Într-un vas mai mare se pune carnea, împreună cu ceapa şi orezul cu bulion călite mai devreme, 1/4 de linguriţă de piper măcinat, 1/2 linguriţă de cimbru uscat, mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine.

După ce ai pregătit carnea, desprinde frunzele de varză, taie nervurile mai groase și pune foaia de varză în palmă, ia carne cu o lingură și rulează foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiți cu varză și capetele sărmalei.

Sărmaluţele astfel pregătite se pun într-o cratiţă destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiţei puneţi în prealabil o lingură de ulei, 2-3 frunze întregi de varză şi un strat de un centimetru de varză tocată mărunt.

Ulterior, deasupra lor puneți o lingură de bulion diluat într-o ceașcă de apă și adaugă câteva bucăți de afumătură.

Printre sarmale rupeţi şi două foi de dafin uscat. Continuaţi apoi cu încă un strat de sarmale, apoi afumatură şi din nou sarmale, până când le terminaţi. Deasupra ultimului strat de sarmale puneţi un strat de un centimetru de varză tocată mărunt, dar și încă o lingură de bulion. Completează cu apă până când aceasta depăşeste cu câţiva cm sarmalele.

Articol citit de 1120 persoane