Zilele calde de vară ar trebui să fie sărbătorite așa cum se cuvine și anume cu o supă rece de roșii ori Gazpacho, un preparat ușor de făcut și super delicios.

Așadar, pentru a găti supă rece de roșii ai nevoie de?

- un kilogram de roșii bine coapte
- un castravete
- un ardei roșu
- o ceapă roșie
- doi căței de usturoi
- zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie
- o lingură de oțet balsamic
- trei linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- un praf chimion
- oregano

Mod de preparare:

Spală roșiile, după care crestează-le fundul și fierbe apă. Când a dat în clocot, scufundă-le timp te câteva secunde pe fiecare în parte.

Așteaptă apoi să se răcească roșiile, după care curăță-le de coajă și taie-le în jumătăți. Scoate-le semințele și pune jumătate din roșii în blender, iar jumătate taie-le cubulețe.

Adaugă peste cele tăiate cubulețe castravetele,ceapa și ardeiul, în timp ce peste cele din blender pune usturoiul, zeama de lămâie, oțetul balsamic și uleiul de măsline. Condimentează cu sare, piper, oregano, iar apoi mixează roșiile.

Combină roșiile trecute prin blender cu cele tăiate de cuțit și servește supa delicioasă cu crutoane și busuic verde.

Poftă bună!

Extra tips: Poți adăuga în supa de roșii și ardei capia tăiat mărunt, castravete ori alte legume preferate. 

Articol citit de 2998 persoane