Ca să-ți protejezi organismul de infecții și de alte probleme de sănătate este musai să ai grijă de sistemul imunitar, pe care-l poți întări consumând fructe și legume proaspete.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească, motiv pentru care ar trebui să-ți iei toate măsurile de precauție și să-ți ajuți organismul să lupte împotriva virusurilor și a bacteriilor. Astfel, îți propunem să încerci câteva rețete simple de smoothie-uri, pe care le poți încerca acasă la tine.

Smoothie bogat în vitamina C

Încearcă această rețetă de smoothie, ce te va ajuta nu doar să-ți întărești sistemul imunitar, ci și să combați stresul oxidativ, neutralizând radicalii liberi.

Ai nevoie de:
- o portocală
- o jumătate de lime
- două linguri de miere
- 50 de grame de ghimbir
- apă în funcție de consistența dorită

Curăță portocala și taie-o sub formă de cubulețe, iar apoi curăță și ghimbirul. Trece totul prin blender și consumă sucul obținut imediat, ca să nu oxideze.

Smoothie cu spanac și banană

O altă rețetă ideală pentru menținerea sistemului imunitar și pentru menținerea sănătății florei intestinale este acest smoothie delicios cu spanac, banană și scorțișoară.

Ai nevoie de:
- 100 de grame de frunze de spanac
- 200 ml de lapte de cocos
- o banană
- 50 de grame de rădăcină de ghimbir
- o linguriță de scorțișoar
- un praf de cardamom

Adaugă spanacul și laptele de cocos în blender, iar apoi adaugă și banana tăiată sub formă de felii, ghimbirul și scorțișoara și cardamonul. Consumă acest amestec la micul dejun și vei avea energie pe tot parcursul zilei.

Smoothie cu mango și căpșuni

Această rețetă este ideală și pentru copii, combinația de ingrediente având rolul de a întări sistemul imunitar și de a-ți conferi un boost de energie.

Ingrediente necesare:
- 200 de ml de lapte de migdale
- o banană tăiată în jumătăți
- 250 de grame de mango
- 250 de grame de căpșuni
- o lingură de miere.

Taie fructele sub formă de cubulețe, iar apoi trece-le prin blender cu laptele de migdale și miere.

 

Articol citit de 755 persoane