Dacă nu ești as în bucătărie, dar nu eziți să încerci să gătești fel și fel de preparate îți propunem somon la cuptor cu spanac și ciuperci, o rețetă simplă, pe care o poate găti...și un om cu două mâini stângi.


Ai nevoie de:


- patru bucăți de file de somon
- 200 de grame de spanac proaspăt
- 250 de grame de ciuperci
- oțet sau zeama obținută dintr-o lămâie
- o roșie
- o linguriță de busuioc uscat
- sare după gust
- 50 ml de ulei de măsline


Mod de preparare:


Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, după care așează peștele într-o tavă unsă, pe care ai așezat în prealabil o folie de copt.


Între timp, spală spanacul bine, taie-l cu cuțitul în bucăți mari, după care spală și roșia, scoate miezul și taie-o bucățele.


De asemenea, curăță și ciupercile și taie-le codițele, iar apoi taie-le sub formă de felii subțiri.


Prepară un dressing delicios amestecând uleiul și oțetul sau zeama de lămâie, în care adaugă și condimente, precum busuioc uscat, oregano, sare, piper, în funcție de preferință.


Toarnă dressingul peste spanac, roșie și ciuperci, după care amestecă bine.


Pune compoziția obținută peste somon și bagă totul la cuptor, pentru 20-25 de minute.


Acest preparat se servește cu orez fiert.


Poftă bună!