Nu există toamnă fără a savura o plăcintă cu dovleac, dovleac la cuptor sau un piure. Tocmai de aceea, astăzi îți propunem să încerci această rețetă simplă, super delicioasă.

Piure de dovleac - ingrediente necesare:

- un dovleac plăcintar
- un praf de sare

Piure de dovleac - mod de preparare:

Taie dovleacul pe jumătate, elimină semințele, după care așează-l cu jumătățile rotunjite în sus. Lasă-le la cuptor pentru 60-70 de minute la cuptorul încins la 200 de grade.

Lasă dovleacul să se răcească, după care trece-l prin blender.

Servește piureul ca garnitură, în locul celui de cartof sau folosește-l pentru a umple o plăcintă, adăugând zahăr și scorțișoară.

Pe lângă aroma delicioasă, dovleacul este extrem de sănătos, întrucât conține luteină, beta-caroten, vitamina A, B1, B3, B5, B6, B9, C și E, precum și magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier, precum și proteine și fibre.

Grație nutrienților pe care îi conțin, dovleacul ajută la reglarea nivelului de colesterol, previne diabetul și afecțiunile inimii, precum și anemia, oboseala cronică, dar și depresia, anxietatea.

Articol citit de 336 persoane