Este sezonul legumelor, motiv pentru care este musai să le incluzi în alimentația ta. De aceea îți propunem să gătești clătite cu broccoli și smântână.


Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat:

- un ou
- un praf de sare
- 250 de ml de lapte
- două linguri de ulei
- o jumătate de linguriță de praf de copt


Ingrediente necesare pentru umplutură:


- 250 de grame de broccoli
- 4 linguri de smântână
- o ceapă medie
- un cățel de usturoi
- o lingură de unt
- sare
- piper
- o jumătate de legătură de pătrunjel.


Mod de preparare:


Bate oul cu un praf generos de sare, după care adaugă laptele și făina treptat și încorporează uleiul și praful de copt.

Prăjește clătitele într-o tigaie antiaderentă. Folosește, însă, doar câteva picături de ulei.


Ulterior, călește ceapa cu usturoiul tăiate mărunt cu puțin unt. Când devine sticloasă, adaugă buchețelele de broccoli, adaugă câteva linguri de apă și așează capacul peste.


După 9 minute, când legumele s-au pătruns bine, scoate-le într-un castron mare și zdrobește-le cu un blender sau cu instrumentul pentru piure. Adaugă smântana, sarea, piperul și pătrunjelul tocat fin.


Umple clătitele cu sosul de broccoli și servește-le ca aperitiv rece.


Poftă bună!

Articol citit de 4058 persoane