Gătită simplă, de post ori asezonată cu bucăți mici de carne de pui, de vită sau porc, mâncarea de mazăre este un preparat pe care-l poți savura oricând, iar sosul de tomate ce se va întrepătrunde în aceste ingrediente va fi, fără doar și poate un deliciu.

Pentru a pregăti mâncarea de mazăre ai nevoie de:
- o lingură de ulei
- o ceapă de mărime medie
- doi-trei căței de usturoi
- 250 de ml de supă de pui
- 50 de grame de sos de roșii
- sare și piper, după gust
- o linguriță de coriandru
- 400 de grame de mazăre congelată.

Mod de preparare mâncare de mazăre:

Încălzește uleiul într-o tigaie, după care curăță, spală și toacă ceapa mărunt, sub formă de solzișori, iar apoi pune-o la călit, amestecând bine. După câteva minute adaugă și usturoiul și amestecă puțin.

Ulterior, pune supa, sosul de tomate și condimentele.

Așteaptă să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi adaugă mazărea congelată și amestecă bine.

Lasă la fiert alte 20 de minute sau până când mazărea este gătită complet. Oprește focul și lasă oala acoperită timp de 5-10 minute.

O poți servi cu mărar sau pătrunjel verde tocat mărunt, dar și cu pâine făcută în casă.

Extra tips: Dacă nu te poți abține să nu mănânci carne poți adăuga carne de pui, de vită sau de porc, înainte de a căli ceapa, pentru a se găti un pic, după care să respecți pașii de mai sus. De asemenea, poți să adaugi și alte legume favorite, precum morcovi, ardei, etc. 

De asemenea, dacă preparatele clasice nu sunt pe placul tău poți alege să-ți prepari piure de mazăre. Trebuie doar să fierbi mazărea, iar apoi să o blenduiești cu puțin unt și cu sare și piper. Este ideal pentru a fi servit cu o porție de somon la cuptor.

Articol citit de 2242 persoane