Orezul este un tip de cereale la îndemâna oricui și este o sursă bogată de carbohidrați, calciu, fier, acid folic și tiamină, motiv pentru care este recomandat să fie inclus în dietă.
Orezul este de mai multe tipuri, iar fiecare dintre ele are proprietăți diferite, arome și texturi. Totul depinde, însă, și de felul în care îl prepari și cu ce ingrediente îl combini, fapt pentru care îți recomandăm să descoperi mai jos câteva rețete simple.
Salată de orez cu linte
Ingrediente necesare:
- 200 grame de orez
- 250 grame de linte
- trei linguri de ulei de măsline
- două linguri de coajă de lămâie
- o lingură de pătrunjel tocat mărunt
- o lingură de cimbru tocat mărunt
- 170 grame de măsline kalamata
- 500 grame de supă de pui
- doi căței de usturoi
- un morcov
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Într-o tigaie întinsă pune o lingură de ulei de măsline, după care adaugă ceapa, morcovul și usturoiul tocate mărunt. Amestecă bine, timp de cinci minute, până când legumele capătă o culoare aurie.
Adaugă apoi lintea și supa și așteaptă să fiarbă. Gătește cam 15 minute, până când lintea s-a înmuiat, iar apoi adaugă și orezul. Lasă la gătit pentru alte 20 de minute, după care condimentează cu sare și piper, precum și cu cimbru, pătrunjel și alte condimente. Adaugă și coaja de lămâie, măslinele și amestecă bine, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Salată de orez și citrice
- 350 grame de orez
- un litru de supă de pui
- 75 grame de migdale
- pătrunjel verde, tocat mărunt
- sucul obținut dintr-o portocală
- 150 grame de ceapă tocată mărunt
Ingrediente necesare pentru dressing:
- opt linguri de ulei de măsline
- patru linguri de suc de portocale
- trei linguri de suc de elămâie
- două linguri de sos de soia
- o lingură de miere
- o lingură de turmeric
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Pune cuptorul la încins la 180 de grade, iar apoi într-o tavă așază o hârtie de copt și pune migdalele. Lasă-le la copt pentru 5-6 minute, până capătă o culoare aurie.
Într-o oală adâncă, pune supa de pui la fiert, adaugă sare și fierbe până dă în clocot. Adaugă orezul, iar apoi acoperă oala și redu focul. Lasă la gătit până când lichidul a fost absorbit.
Pune orezul într-un bol, adaugă pătrunjel, sucul de portocale și jumătate de lămâie și ceapă verde, precum și migdale. Amestecă bine.
Într-un blender, combină ingredientele pentru dressing și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper, după care toarnă amestecul peste orez.
Servește cu coajă de lămâie.
Articol citit de 650 persoane
Acest articol nu are comentarii!