Este, fără doar și poate, sezonul legumelor, motiv pentru care, dacă adori spanacul atunci trebuie să încerci o rețetă inedită, reinventată, ce îți va răsfăța, cu siguranță, papilele gustative.

 

Așadar, dacă ești mereu pe fugă și vrei să-ți răsfeți simțurile, încearcă o quesadilla cu ciuperci și spanac.

Ai nevoie de:
- 150 de grame de ciuperci
- 250 de grame de spanac
- 100 de grame de brânză feta
- 5-6 roșii uscate
- 200 de grame de mozzarella
- 2 linguri de ulei
- 8 foi de tortilla
- sare
- piper
- oregano

Mod de preparare:

Taie ciupercile sub formă de felii subțiri, după care frige-le în cele 2 linguri de ulei timp de câteva minute.
După ce și-au schimbat culoarea, scoate-le pe o farfurie iar în tigaia încinsă adaugă câteva linguri de apă și spanacul curățat.

Lasă spanacul la opărit timp de câteva minute iar când a scăzut în volum, adaugă din nou ciupercile. Potrivește de sare și de piper.

Așaza foaia de tortilla în tigaie cu puțin ulei, adaugă o pătrime din fiecare ingredient, adică mozzarella rasă, ciuperci, spanac și câteva bucățele de brânză feta, precum și roșii uscate. Presară din nou mozzarella, după care pune foaia de tortilla și rumenește pe ambele părți.

Servește quesadilla cu un sos pregătit în casă ori cu sos de chilli.

Poftă bună!


Beneficiile spanacului pentru organism

 


Spanacul este o sursă excelentă de fier, vitamina A și vitamina K, astfel că este o adevărată comoară pentru sănătate. Are rolul de a proteja mucoasa stomacului, prevenind astfel apariția ulcerului gastric precum și de a proteja creierul, fiind recomandat persoanelor care prezintă un risc ridicat de tulburări neuronale şi cognitive.


Spanacul conține, de asemenea, potasiu, care este responabil de menținerea sănătății creierului şi relaţionează cu creşterea fluxului sanguin cerebral, concentrarea şi activitatea neuronală. Are, printre altele, rolul de a reduce hipertensiunea arterială și de a relaxa vasele de sânge.


Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K dar și de alte minerale cum ar fi manganul, cuprul, magneziul, zincul şi fosforul ceea ce înseamnă că ajută, de asemenea, la întărirea oaselor precum și la menținerea sănătății dinţilor şi a unghiilor.

 


Articol citit de 4845 persoane