Dacă nu mai știi ce să gătești la micul dejun și îți dorești să experimentezi un preparat altfel încearcă Shakshuka, adică ouă în sos de roșii, o rețetă ușor de gătit și super delicioasă.


Pentru a găti Shakshuka - ouă în sos de roșii ai nevoie de:
- 3-5 ouă
- 400 de grame de suc de roșii
- un ardei dulce
- doi căței de usturoi
- o ceapă de mărime medie
- o lingură de ulei de măsline
- boia de ardei iute, oregano, sare și piper negru, după gust
- pătrunjel sau busuioc, pentru decor

Mod de preparare Shakshuka - ouă în sos de roșii

Curăță ceapa, spal-o, după care tai-o mărunt și pune-o mai apoi într-o tigaie în care a încins uleiul de măsline. Adaugă și usturoiul tăiat mărunt și călește bine totul, până când devine ceapa aurie. Adaugă și ardeiul tăiat mărunt.

Amestecă bine totul timp de câteva minute, apoi adaugă sucul de roșii și lasă-l să fiarbă pentru zece minute.

Ulterior, crează adâncituri cu o lingură și adaugă ouăle sparte.

Acoperă vasul cu un capac și așteaptă încă zece minute, pentru ca albușul să se închege.

La final, decorează preparatul cu pătrunjel bine tocat ori cu busuioc.

Servește totul cu pâine proaspătă.
Poftă bună!

Articol citit de 2302 persoane