Dacă te simți lipsită de energie și simți că ai nevoie de un boost pentru a-ți ”încărca” bateriile atunci încearcă aceste rețete de smoothie-uri obținute din fructe și plante pline de nutrienți.

Ușor de pregătit și gata de băut la orice oră din zi, smoothie-urile sunt excelente pentru organism și nu doar pentru că-ți oferă un boost de energie, ci și pentru că nu conțin zahăr și alte chimicale, ce reduc cantitatea nutritivă. În plus, acestea ajută la îmbunătățirea digestiei, combat nivelul crescut de colesterol din sânge și întăresc sistemul imunitar, reducând riscul de infecții.

Care sunt cele mai bune smoothie-uri pentru a-ți spori energia, află mai jos:

Smoothie cu banană, măr și morcovi

Bogate în antioxidanți și minerale esențiale, acest smoothie e ideal pentru a-ți spori productivitatea fizică și mentală.

Ai nevoie de:
- o banană
- un măr
- 125 ml de apă
- doi morcovi
- cinci frunze de spanac.

Mod de preparare:

Taie banana în cubulețe și trece-o prin blender cu mărul curățat și tăiat cubulețe și apă.

Ulterior, adaugă sucul de morcovi și frunzele de spanac. Amestecă pentru trei minute, iar apoi bea amestecul obținut proaspăt, pentru a nu-și pierde proprietățile.

Smoothie din citrice, măr și pară

Citricele sunt ideale pentru a-ți întări sistemul imunitar și sporesc nivelul de energie din organism, motiv pentru care e musai să le combini cu măr și pară, pentru a obține un smoothie ce ajută la combaterea colesterolului crescut, dar și a constipației.

Ai nevoie de:

- două portocale
- o jumătate de lămâie
- un măr
- o pară
- 100 ml de apă

Stoarce portocalele, iar apoi amestecă sucul cu cel obținut din lămâie.

Taie mărul și para, îndepărtând și coaja, după care trece totul prin blender, inclusiv apa. Imediat, bea amestecul obținut.

Smoothie din măr

Dacă simți că nu mai ai energie, atunci trebuie să încerci acest smoothie delicios ce conține și lapte de migdale, fiind o sursă excelentă de fibre, calciu și acizi grași.

Ai nevoie de:
- două mere roșii
- 250 ml de lapte de migdale
- o lingură de miere
Mod de preparare:

Curăță merele de coajă, iar apoi taie-le sub formă de cubulețe.

Ulterior, pune merele și laptele de migdale în blender, iar apoi amestecă totul. Consumă amestecul la micul dejun, iar dacă simți că nu e destul de dulce, adaugă o linguriță de miere.

Articol citit de 335 persoane