Gata în doar 15 minute, salata de năut și legume este un preparat sațios și delicios, numai bun pentru persoanele care țin dietă ori care pur și simplu vor să mănânce sănătos.
Ingrediente necesare pentru salată de năut și legume:
- 300 de grame de năut
- o roșie
- trei căței de usturoi
- trei tije de apio
- trei linguri de suc de lămâie
- trei linguri de pătrunjel verde
- o linguriță de mentă uscată
- o salată verde
- două fire de ceapă
- sare și ulei
Mod de preparare salată de năut și legume:
Dacă ai ales să folosești năut la conservă tot ce trebuie să faci este să-l clătești cu apă curată și să-l scurgi bine.
Spală frunzele de salată și pune-le într-un bol.
Separat, amestecă boabele de năut cu roșia, apio și ceapa, toate tocate mărunt, iar apoi adaugă pătrunjelul și menta.
Separat, într-un bol, amestecă sucul de lămâie, uleiul și usturoiul zdrobit fină. Adaugă sosul în salată și amestecă ușor.
Extra info: Năutul este o sursă excelentă de molibden, vitamina C,fibre, mangan, cupru, acid folic și vitamina B6, fiind esențial pentru funcționarea optimă a organismului. Consumul regulat de năut susține digestia și sănătatea celulelor colonului. Ba mai mult, datorită unor antioxidanți precum mangan, quercetină, kaempeferol, miricitină, acid ferulic, acid clorogenic, acid cafeic și acid vanilic, năutul scade riscul de boli cardiace.
Articol citit de 1530 persoane
Acest articol nu are comentarii!