Să mănânci sănătos nu e atât de complicat, mai ales acum, când ai la dispoziție numeroase legume. Tocmai de aceea, îți propunem să încerci această rețetă delicioasă de ghiveci de legume.

Ghiveci de legume - ingrediente necesare:

- trei vinete
- 500 de grame de rădăcină de țelină
- 300 de grame de roșii
- 300 de grame de ceapă
- 150 de grame de măsline
- 170 de grame de capere
- cinci linguri de semințe de pin
- două linguri de oțet
- două linguri de zahăr
- busuioc verde, proaspăt
- sare și piper, după gust

Ghiveci de legume - mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti această rețetă este să lași cozile de țelină la înmuiat în apă cu sare, iar apoi să le sotezi pentru câteva minute.

Crestează roșiile, iar apoi aruncă-le în apă clocotită pentru 30 de secunde. Îndepărtează coaja și toacă-le mărunt.

Între timp, călește și ceapa, iar când a devenit aurie adaugă caperele, semințele de pin și roșiile.

Așteaptă să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi, într-un alt vas călește vinetele. Când sunt gata, adaugă roșiile și țelina, precum și sosul de roșii. Condimentează cu sare și piper, adaugă și oțet și zahăr. Adaugă busuioc tocat mărunt și servește preparatul cald.

Poftă bună!

Sursa foto: lazycatkitchen.com

Articol citit de 159 persoane