Afecțiunile cardiovasculare sunt frecvente în rândul oamenilor de toate vârstele, însă acestea pot fi ținute la distanță prin intermediul unei alimentații sănătoase.

Un regim alimentar sănătos, însoțit de mișcare zilnică, te poate ajuta să previi afecțiunile cardiovasculare. În plus, poți include în dieta ta smoothie-uri sănătoase, obținute din ingrediente naturale, precum:

Smoothie de ovăz cu măr și scorțișoară

Pentru a-l prepara ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 250 de ml de lapte
- un măr
- 25 de g de fulgi de ovăz
- o linguriță de scorțișoară

Curăță mărul de coajă, elimină cotorul, iar apoi taie-l în câteva bucăți.

Ulterior, trece prin blender toate ingredientele (laptele, adaugă mărul, iar apoi scorțișoara și ovăzul). Mărunțește totul bine, iar apoi consumă-l proaspăt.

Poți să încălzești laptele, dacă vrei o băutură caldă sau îl poți bea rece.

Smoothie cu sfeclă roșie, portocale și afine

Este sezonul în care găsești numeroase legume și fructe pe piață, așa că ar trebui să profiți de această perioadă. Bea în fiecare zi un astfel de smoothie, iar nivelul de colesterol din sânge se va regla.

Ai nevoie de:
- o sfeclă roșie
- șase căpșuni
- 30 de grame de afine
- zeama obținută din stoarcerea a două portocale
- o lingură de tărâțe de ovăz

Pune toate ingredientele în blender și amestecă-le până când vei obține un amestec cremos. Consumă acest smoothie în fiecare zi, pe stomacul gol.

Smoothie cu lămâie, usturoi și varză

Poate că nu ți se pare atrăgătoare această rețetă, însă vitaminele, antioxidanții și fibrele din acasta te vor ajuta să reglezi nivelul de colesterol din sânge și vei ține bolile de inimă la distanță.

Ai nevoie de:
- doi căței de usturoi
- un sfert de varză
- zeama obținută din trei lămâi
- 125 ml de apă

Spală și taie varza, după care adaug-o în blender cu zeama de lămâie, cu apa și cu cei doi căței de usturoi pisați. Amestecă totul până obții un preparat cremos, strecoară amestecul ș bea o jumătate de cană pe zi. Atenție! Acest preparat este recomandat a se consuma pentru o perioadă scurtă de timp, întrucât poate afecta glanda tiroidă.

Articol citit de 2268 persoane