Să-ți răsfeți oamenii dragi cu preparate delicioase poate fi o adevărată provocare, însă vara ai la îndemână numeroase soluții, motiv pentru care îți propunem să încerci rulouri de vinete coapte cu mozzarella.

Perfecte pentru ocazii speciale, la o masă festivă sau pur și simplu pentru un prânz, rulouri de vinete coapte cu mozzarella vor fi mereu o alegere inspirată.

Pentru a le prepara ai nevoie de:
- două vinete
- sare și piper, după gust
- ulei de măsline

Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 de grame de mozzarella rasă
- un ou
- busuioc, după gust
- sare, după gust

Ingrediente necesare pentru sos:
- 50 de ml de ulei
- trei căței de usturoi
- 400 de ml de suc de roșii
- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Îndepărtează codițele vinetelor, după care taie-le pe lung, condimentează-le cu sare și piper pe ambele fețe, iar apoi așteaptă 30 de minute.

Ulterior, pune-le pe grătarul încins ori pe o tigaie grill, pentru a căpăta o culoare aurie pe ambele părți.

Pentru a găti sosul trebuie să amesteci uleiul cu sucul de roșii și cu usturoiul, după care condimentează cu sare și piper.

Umplutura se obține amestecând 300 de grame de mozzarella cu un ou, dar și cu busuioc și sare, după gust.

Ulterior, pune câte două linguri de compoziție pe fiecare felie de vinete, ruleaz-o și așeaz-o în tava în care ai turnat sosul de roșii. Repetă până când ai terminat toate ingredientele.

Restul de mozzarella se presară peste rulourile așezate în tavă, peste care ai turnat sosul.

Poftă bună!

Articol citit de 2480 persoane