Primăvara este sezonul în care găsești pe piață numeroase legume, fructe și verdețuri, motiv pentru care îți propunem să profiți din plin de această perioadă și să gătești quiche cu leurdă, brânză și ceapă, un preparat delicios și rapid de făcut.
Aluat pentru quiche cu leurdă, brânză și ceapă
- 300 de grame de făină albă
- 150 de grame de unt
- 2 ouă mici
- o jumătate de linguriță de sare
- 150 de grame de unt
- 2 ouă mici
- o jumătate de linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură pentru quiche cu leurdă, brânză și ceapă:
- 3 ouă
- 3 linguri de smântână grasă ori iaurt grecesc
- o legătură de ceapă verde
- o legătură de usturoi verde
- o legătură leurdă
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 300 de grame de brânză sărată
- piper
- 3 linguri de smântână grasă ori iaurt grecesc
- o legătură de ceapă verde
- o legătură de usturoi verde
- o legătură leurdă
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 300 de grame de brânză sărată
- piper
Mod de preparare:
Pune într-un bol făina și sarea, după care adaugă untul rece tăiat cuburi și apoi frământă până vei obține o compoziție nisipoasă.
Adaugă, apoi, ouăle bătute ușor și omogenizează aluatul într-o bilă, după care lasă-l la răcit timp de 30 de minute.
Scoate aluatul, întinde-l într-o foaie subțire și așează totul într-o tavă de tartă. Taie frumos pe margine și înțeapă cu furculița ori cu o scobitoare din loc în loc.
Lasă-l din nou la rece timp de 30 de minute, după care încinge cuptorul la 190 de grade Celsius și coace-l timp de 10 minute.
Pentru a preara quiche-ul cu leurdă trebuie să pui într-un bol ouăle, brânza rasă, smântâna sau iaurtul și verdețurile tocate mărunt.
Amestecă bine, după care condimentează cu sare și piper ori alte condimente preferate, precum oregano sau mărar.
Pune umplutura în crusta scoasă din cuptor și mai coace 30-40 de minute la 180˚C. Atunci când s-a rumenit, scoate preparatul din cuptor și lasă-l la răcit.
Poftă bună!
Articol citit de 3608 persoane
Acest articol nu are comentarii!