Despre dieta mediteraneană s-a vorbit mult de-a lungul timpului și nu este niciun secret că este sănătoasă și bogată în grăsimi sănătoase, cereale integrale și legume, motiv pentru care îți propunem să încerci câteva rețete simple cu pui, care sunt absolut delicioase.

Dacă adori carnea de pui și îți dorești să o gătești cât mai sănătos, îți recomandăm aceste rețete inspirate din bucătăria mediteraneană.

Pulpă de pui cu salată de spanac, orzo și roșii

Această rețetă este perfectă pentru un prânz copios sau pentru o cină, fiind bogată în nutrienți.

Ai nevoie de:

  • două piepturi de pui
  • trei linguri de ulei de măsline
  • o lingură de coajă de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • 200 grame de rozo
  • 200 grame de frunze de baby spanac
  • un castravete
  • două roșii mari, tăiate cubulețe
  • o ceapă roșie, tăiată cubulețe
  • 50 grame de feta
  • o mână de măsline Kalamata
  • două linguri de suc de lămâie
  • un cățel de usturoi
  • două lingurițe de oregano proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade, iar între timp unge pieptul de pui cu ulei de măsline, coajă de lămâie și puțină sare și piper. Așează-l într-o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt, iar apoi coace-l timp de 15-20 de minute.

Între timp, fierbe niște apă într-o oală, iar când a dat în clocot, adaugă orzo. Lasă-l la gătit pentru opt minute, iar apoi adaugă frunzele de spanac și mai lasă-l la gătit pentru un minut. Strecoară și trece printr-un jet de apă rece. Pune totul într-un bol, iar apoi adaugă celelalte ingrediente, precum castravetele, roșiile, feta și măslinele. amestecă bine.

Într-un bol mic, adaugă două linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi zdrobit, oregano și sare și piper. Amestecă totul, iar apoi toarnă dressingul peste orzo. Pune deasupra pieptul de pui și servește preparatul imediat.

Paste cu pui, pesto și sparanghel

Dacă vrei să încerci o rețetă altfel de pui, atunci trebuie să încerci această combinație de pesto, sparanghel, paste și pui, precum și busuioc, care-i va conferi preparatului un gust aparte.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste penne
  • 150 grame de sparanghel, tăiat felii subțiri
  • 400 ml de supă de pui
  • 150 grame de pesto de busuioc
  • sare și piper, după gust
  • 50 grame de parmezan ras
  • câteva frunze de busuioc
  • 200 grame de piept de pui

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă și sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, iar cu două minute înainte adaugă sparanghelul și lasă la gătit. Strecoară, trece printr-un jet de apă rece.

Într-o tigaie întinsă, pune puțin ulei la încins, iar apoi adaugă puiul tăiat cubulețe și supa de pui. Lasă la gătit până capătă acea culoare albă, după care adaugă pesto de busuioc, sare și piper. Amestecă bine, până obții constistența dorită, după care adaugă pastele și sparanghelul. Decorează cu parmezan ras și cu busuioc și servește preparatul imediat.

Salată grecească cu varză kale, quinoa și piept de pui

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente și este delicioasă, întrucât o poți servi și caldă.

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de frunze de varză kale
  • un piept de pui gătit la cuptor sau pe grătar, tăiat fâșii
  • 150 grame de quinoa gătită
  • doi ardei grași roșii
  • două linguri de dressing grecesc
  • 50 grame de feta

Mod de preparare:

Într-un bol, așază frunzele de salată rupte, după care pune pieptul de pui, quinoa, ardeii grași tocați cubulețe, precum și feta și dressingul.

Servește preparatul numaidecât, eventual cu niște crutoane ori cu focaccia, pentru un plus de sațietate.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1387 persoane